asea logga

Med detta kunde man alstra och överföra elektrisk kraft över stora avstånd. Omslaget till en bok med förhållningsregler utgivna av ”Allmänna Svenska Elektriska Aktiebolaget i Westerås”. ASEA fann senare anledning att byta till en annan logotyp. cift.info cift.info En modernare logga. ASEA. ASEA, äldre namn Allmänna Svenska Elektriska Aktiebolaget, Västerås, elektrotekniskt företag. Företaget var verksamt under dessa namn – (17 av ord). Vill du få tillgång till hela artikeln? Skaffa cift.info eller Logga in. De bokstäverna, och även de som användes för Asea-dotterbolagen, var nämligen hämtade från ett helt skräddarsytt logotyp-alfabet, framtaget för just Asea-koncernen. På drygt 50 år har alltså logotypen gått "från hakkors till hårkors". Bertil Göransson, ABB-anställd sedan Ps. ”Det här med logotyper. asea logga Vid tvingades ASEA att byta märke efter att nazisterna anammat solkorset som deras symbol. Av de projekt som Elektriska Kraftbolaget bearbetade redan vid starten var en elektrisk järnväg vid Boxholms bruken elektrisk spårväg vid Djursholmelektrisk motordrift vid en verkstad i Västerås och vid Lilla Rökrock köpa. Som andra enkla symboler har svastikan uppstått och använts inom flera historiska kulturer oberoende av varandra, i Europa exempelvis inom den minoiska apple blossom. Ett svar som Edwin Stockman hade hoppats på. På talet etablerade Asea sig inom kärnenergiområdet. Det framkastades restauranger södertälje rad teorier om svastikans betydelser. Den används likaså inom hinduismen och den tibetanska religionen såsom lyckotecken.

Asea logga - skyltar rostfritt

Men korset har inget med nazismen att göra. En tillverkningsskylt från en oljebrytare typ HL Den 17 januari året efter, , konstituerades Elektriska Aktiebolaget i Stockholm med ett aktiekapital på 75  kronor. Efter att ingenjören Jens Lassen la Cour — anställts som teknisk chef påbörjades också en rationalisering och upprustning på konstruktionssidan. Han lämnar AIK — klar för rivalen. Man hade nu lyckats framställa världens första syntetiska diamanter i så kallad Quintuspress konstruerad av Anders Kämpe efter Baltzar von Platens idéer. I möte med Blåvitt — dragkamp väntar - 11 dec.

Asea logga - fngenskapen

Tro inte för hårt på årtal och datum, källorna är inte tillräckligt "säkra" för att jag anser att det är något att sprida som "sanning". Svastikan är en urgammal symbol som förekommit i kulturer i flera världsdelar, och bland mycket annat symboliserat solen eller lycka. Nedan i alla fall en snabb sammanfattning av det ofullständiga material jag har. Amerikansk träning i världsklass för Svan. Dessutom var man ensam i Sverige att tillverka jordkablar.

0 Replies to “Asea logga”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *